'De Vossenboom'

Elk kind is uniek, vol van talenten en ontplooiingsmogelijkheden. Wij willen recht doen aan de individuele ontwikkeling van het kind. Onze kinderen krijgen de mogelijkheden aangeboden hun eigen talenten zoveel mogelijk te ontplooien. Dit alles in een veilige omgeving waarin kinderen en volwassenen respectvol met elkaar omgaan. We geven ons schoolconcept weer met onze 'Vossenboom'.

Een boom die een plek biedt voor alle kleine vosjes en grotere vossen, een boom die flinke wortels heeft in vruchtbare grond. Onze boom staat stevig, biedt stabiliteit en rust. Een boom die in beweging is, groeit en bestand is tegen wisselende omstandigheden. Een boom die een cyclus van seizoenen doormaakt, maar blijft wie hij is. Een stabiele basis voor elk kind.

Onze kinderen maken samen met ons team deze boom tot wie hij is. Samen zorgen we ervoor dat de boom midden in het leven staat, groeit en mee beweegt met de ontwikkelingen in onze maatschappij, maar ook weet waar hij geworteld is, waar zijn kracht ligt. Soms vraagt onze boom om wat extra water en voeding, of moet de grond waarin hij staat flink bemest worden en omgewoeld. Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor de groei van onze boom. De blaadjes worden zo nu en dan bijeen geharkt. We maken dan de balans op en bepalen gedegen de volgende stap. Er wordt geklommen in de boom en bij elke stap zijn we nieuwsgierig naar de volgende tak, alle nieuwe kansen die deze met zich meebrengt, het uitzicht dat ineens veel verder reikt!

We vieren de mooiste feestjes met onze boom en hangen slingers in zijn stevige takken. We staan op deze momenten stil bij dat wat we bereikt hebben. We kijken in de tijd terug en zijn vooral trots op onze stabiele basis en de vele stappen die al zijn gezet. Soms breekt er een takje, of vangt onze boom een harde wind, maar we zien ook mogelijkheden als er nieuwe wortels groeien die zich vastnestelen in de vruchtbare ondergrond. Deze boom is het symbool van ons schoolplan, een plan van ons samen, dit is waar we voor staan en waar we voor gaan!

Wilt u zien hoe wij dit alles in de praktijk brengen? Bel 024-3971548, mail (info@bs-vossenhol.nl) of loop gerust even binnen voor een afspraak.